Epoxy tafel bij My Resin

Epoxy tafel kopen? Bij My Resin ben je aan het goede adres! Epoxy tafels geven een luxe uitstraling door het hoogglans eindresultaat. Elke sprankel licht zal worden weerkaatst wat de tafel een ware eyecatcher maakt.

Handgemaakt

Bij My Resin maken we elke epoxy tafel met de hand. Na het tafelblad voorbehandeld te hebben maken we de giethars klaar. We mengen de hars met de geselecteerde kleuren en proberen de kriebels in onze buik onder controle te houden. De hars gieten we met de hand over de tafelbladen. Door middel van verschillende technieken kunnen we meerdere soorten natuurstenen nabootsen. Omdat de hars al na 3 kwartier hard begint te worden, hebben we maar een beperkte tijd om het gewenste effect te creëren. Elk project wordt dus met de nodige portie adrenaline, enthousiasme en spanning gegoten om op tijd klaar te zijn. Binnen 24 uur gieten we nog een transparante laag over het eindresultaat heen om een extra beschermlaag te creëren.

Uniek

Ook al gebruiken we precies dezelfde techniek met precies dezelfde kleuren, elk resultaat wordt anders. Epoxy hars is vloeibaar waardoor het tot volledige uitharding in beweging blijft. Bij minimaal verschil in waterpasheid of diktes van lijnen kan er al een groot verschil ontstaan. Pas na volledige uitharding van de hars is het eindresultaat te zien. Dit is elke keer weer een cadeautje om te ontdekken hoe de creatie is geworden. Door dit handmatige en precieze werk is het een feit dat geen enkel resultaat hetzelfde zal zijn. Van elke epoxy tafel is er dus maar één van op de wereld. Best speciaal als zo’n epoxy tafel in jouw interieur staat toch? 😉

Epoxy tafels onderhoud

Epoxy heeft het grote voordeel dat het krasbestendig is. Bij normaal gebruik zullen er dus geen krassen ontstaan. Gebruik je de tafel dagelijks als eettafel of salontafel, dan adviseren we wel om onderzetters te gebruiken. De hars is namelijk niet krasvast, dus bij veelvuldig gebruik kunnen er kleine krasjes ontstaan. De hars is hittebestendig tot 80 graden celcius. Je kan er dus gerust een kop thee of kaarsjes opzetten. Wil je de tafel hittebestendig hebben tot 120 graden? Dan kunnen we een speciale hars over de tafel gieten. De epoxy tafel maak je schoon alsof je een spiegel schoonmaakt. Maak een zachte doek vochtig met water om het vuil van de tafel te halen. Wrijf de tafel vervolgens droog met een droge zachte doek. Wil je onze collectie epoxy tafels bekijken? Kijk dan hier!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *