Elk product van My Resin is verrijkt met Resin Art. Maar wat is dat nou eigenlijk? Resin art is kortgezegd het maken van kunst door middel van epoxy giethars. Door deze hars in te kleuren met pigmenten en met verschillende technieken te gieten creëer je de mooiste effecten.

Hoewel het maken van Resin Art een ‘glow with the flow’ werkje is, is de omgeving juist een heel secuur werkje. Zo moet je item 100% waterpas liggen, moet de temperatuur stabiel zijn, de ruimte stof- en vochtvrij, de ondergrond vetvrij en moet de giethars exact worden gemeten en vervolgens heel goed worden gemengd. Wat ook een lastig klusje is: geduldig wachten tot je werk is opgedroogd. Dit duurt zo’n 24 uur en maar liefst 7 dagen tot je werk volledig is doorgehard. Daarom duurt het maken van een item minimaal een paar dagen tot weken, omdat je voor elke laag een dag moet wachten. Geduld is een schone zaak noemen we dat ;).

Wat is Epoxy giethars?
Epoxy giethars is een zeer sterke chemische hars. De hars heeft erg goede eigenschappen tegen chemicaliën, water et cetera waarmee deze hars zich onderscheidt van andere harssoorten. Epoxy hars bestaat uit 2 componenten die precies met elkaar in verhouding moeten staan. Gebeurt dit niet, dan zal de hars nooit opdrogen maar altijd plakkerig blijven. Na het opdrogen van de epoxy giethars ontstaat een glasachtige laag die als een spiegel reflecteert. Zonder het toevoegen van pigmenten is epoxy giethars volledig transparant.

Hoe komen de kleuren in Resin Art?
Door de giethars in te kleuren kan er d.m.v. verschillende technieken, soorten pigmenten en hulpmiddelen veel verschillende eindresultaten gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het namaken van natuursteen, maar ook abstracte kunst. Epoxy is in te kleuren d.m.v. speciale pigment pasta’s en poeders. Door hier een mix mee te maken met glanzende pigmenten en matte pigmenten zijn er speelse effecten te creëren.

Mogelijkheden genoeg dus! Heb je zelf een idee en ben je benieuwd of we dit voor je kunnen realiseren? Schroom niet en neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *