Bomen zijn onmisbaar
Niet alleen voor ons bestaan zijn bomen onmisbaar, maar ook voor het bestaan van veel tafels en andere meubels. Dit zette me aan het denken. Ik probeer zo duurzaam mogelijk te ondernemen, maar het feit dat ik hout gebruik voor veel van de producten zat me dwars. Ik hebben nou eenmaal hout nodig om houten tafels en serveerplanken te maken, maar wil niet dat de natuur daar slachtoffer van is.

Trees For All
Na wat denk en zoekwerk kwam ik de prachtige organisatie ‘Trees For All’ tegen. Hun motto ‘Bomen zorgen voor ons, daarom zorgen wij voor bomen’ sprak me direct aan.  Dankzij veel donateurs kunnen ze jaarlijks tientallen hectares bos aanplanten in Nederland en het buitenland. Ook beschermen ze bestaande bossen en dragen ze bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. Ze zijn een daadkrachtige stichting met een team van bevlogen mensen dat zich dagelijks met hart en ziel inzet voor een groene en gezonde aarde.

Eén tafel = Eén boom
Ik hoefde daarom niet lang meer te denken voor een oplossing: voor elk verkochte tafel (salon- en eettafel) en voor elke 5 serveerplanken laat ik een boom planten. Zo wil ik niet alleen de gebruikte boom, maar ook de gemaakte CO2 voor o.a. de levering compenseren. Op deze manier kan ik zonder schuldgevoel houten tafels en serveerplanken verkopen en wordt tegelijkertijd de natuur opgeknapt met prachtige nieuwe bossen en natuurgebieden.

Meer weten over Trees for all en/of alvast een boom laten planten? Bekijk hier hun website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *