Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Omdat ik veel waarde hecht aan duurzaamheid, mens en milieu is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verankerd in de bedrijfsvoering van My Resin. De epoxy natuursteen heb ik in het leven geroepen om de slechte milieu- en mens omstandigheden bij het winnen van echt natuursteen tegen te gaan. Ik vind het daarom ontzettend belangrijk dat ik er alles aan doen om mijn eigen milieu-impact zo minimaal mogelijk te houden.

Trees For All

Omdat ik voor veel producten hout gebruik en bij het maken van de producten noodzakelijk plastic moet gebruiken zoals handschoenen wil ik graag iets terug doen voor de natuur. Daarom laat ik per verkochte tafel een boom planten en per 5 verkochte plateaus/serveerplanken wordt er een boom geplant. Op deze manier wil ik niet alleen het gebruikte hout en plastic compenseren, maar ook de CO2 uitstoot die de bezorging met zich meebrengt. 

Interne maatregelen

Intern heb ik verschillende maatregelen om zo maatschappelijk verantwoord te werken. Zo gebruik ik zo min mogelijk plastic en het plastic dat ik gebruik, hergebruiken ik waar mogelijk. In het atelier en op kantoor tref ik tevens energiebesparende maatregelen. Zo maak ik gebruik van LED verlichting en trek ik alle stekkers uit de stopcontacten na gebruik van een apparaat.

Recyclen 

Het doel is om in het atelier zo min mogelijk weg te gooien en/of zoveel mogelijk te recyclen. Elk stukje hout wat over is wordt gebruikt als sample of oefenmateriaal. Kwasten worden altijd hergebruikt en lege verpakkingen van bijvoorbeeld pigmenten, verf en zelfs voedingsverpakkingen worden gebruikt om epoxy in te mengen.

Producten die om wat voor reden dan ook niet meer verkocht kunnen worden, worden nimmer weggegooid. De producten worden waar mogelijk gerepareerd. Deze gerepareerde producten worden weggegeven of voor een klein bedrag verkocht aan goede doelen/instellingen of mensen die het financieel zwaar hebben. Producten die niet meer te repareren zijn worden ingezet als oefenmateriaal.
De spullen die ik weg moet gooien worden karton en plastic altijd van elkaar gescheiden.

Verzending

De producten verzend ik in recyclebare verzenddozen die ik opvul met 100% gerecyclede opvulpapier. Ter bescherming van de producten ben ik genoodzaakt om bubbeltjesplastic te gebruiken. Ook dit is gemaakt van gerecycled plastic. Tevens hergebruik ik dozen en opvulmateriaal van privé bestellingen om ook dit niet weg te hoeven gooien.