Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Omdat we bij My Resin veel waarde hechten aan duurzaamheid, mens en milieu is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verankerd in de bedrijfsvoering van My Resin. De epoxy natuursteen hebben we in het leven geroepen om de slechte milieu- en mens omstandigheden bij het winnen van echt natuursteen tegen te gaan. We vinden het daarom ontzettend belangrijk dat we er alles aan doen om onze eigen milieu-impact zo minimaal mogelijk te houden.

Materiaal

De epoxy giethars de we gebruiken is een ecologisch en duurzaam product gewonnen uit afval bio producten. De pigmenten om de hars mee in te kleuren zijn tevens op natuurlijke basis gemaakt. 

Interne maatregelen

Intern hebben we verschillende maatregelen om zo maatschappelijk verantwoord te werken. Zo gebruiken we zo min mogelijk plastic en het plastic wat we gebruiken, hergebruiken we waar mogelijk. In het atelier en op kantoor treffen we energiebesparende maatregelen. Zo maken we gebruik van LED verlichting en is het verplicht om alle stekkers uit de stopcontacten te trekken na gebruik van een apparaat.

Recyclen 

Ons doel is om in het atelier zo min mogelijk weg te gooien en/of zoveel mogelijk te recyclen. Elk stukje hout wat over is wordt gebruikt als sample of oefenmateriaal. Kwasten worden altijd hergebruikt en zelfs lege verpakkingen van bijvoorbeeld pigmenten of verf worden gebruikt om epoxy in te mengen.

Producten die om wat voor reden dan ook niet meer verkocht kunnen worden, worden nimmer weggegooid. De producten worden waar mogelijk gerepareerd. Deze gerepareerde producten worden weggegeven of voor een klein bedrag verkocht aan goede doelen/instellingen of mensen die het financieel zwaar hebben.Producten die niet meer te repareren zijn worden ingezet als oefenmateriaal.
De spullen die we weg moeten gooien worden karton en plastic altijd van elkaar gescheiden.

Verzending

Onze producten verzenden we in recyclebare verzenddozen die we opvullen met 100% gerecyclede opvulpapier. Onze transportpartner zorgt voor minder uitstoot van o.a. CO2 door schone vrachtauto’s. Daarnaast draagt een slimme routeplanning bij aan een milieuvriendelijke bezorging.