Epoxyhars

Wat is Epoxy?

Epoxy is een kunsthars en wordt ook wel vloeibaar glas genoemd doordat het transparant opdroogt. Epoxy bestaat uit 2 componenten (de hars en een verharder) die samen een chemische reactie vormen. Na het uitharden is de hars uitzonderlijk hard, krasbestendig, waterbestendig en uv-bestendig.

Wat zijn de voordelen van Epoxyhars?

Epoxyhars is een uitzonderlijk harde hars. Om je een idee te geven: een epoxy verbinding heeft een wel 2 maal zo sterke druk- en trekkracht dan beton. Probeer dat dus maar kapot te krijgen ;-). Verder is epoxy waterbestendig en licht in gewicht waardoor het geschikt is voor talloze doeleinden. Tevens kan epoxy goed tegen vetvlekken en neemt geen kleurstoffen op. Laat dus gerust een glas rode wijn omvallen of een olijfje vallen, je veegt het zo weer schoon!

Zijn er nadelen aan Epoxyhars?

Het enige nadeel wat we kunnen verzinnen aan epoxy is dat het niet volledig krasvast is. Wanneer je bijvoorbeeld voorwerpen op het product gaat schuiven kunnen er kleine krasjes ontstaan. Daarom adviseren we altijd om viltjes te plakken onder de producten die je op het epoxy wilt plaatsen, of onderzetters/placemats te gebruiken.
Producten kunnen een nieuwe laag epoxy krijgen waardoor de krasjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je kan altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Is de epoxy krasbestendig?

Epoxy is een supersterk materiaal maar is niet helemaal bestand tegen krasjes. Daarom adviseer ik om altijd onderzetters/placemats te gebruiken of krasjes te voorkomen. 

Toch veel storende krasjes gekregen? Met een nieuwe toplaag verdwijnen de krasjes als sneeuw voor de zon. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Tot hoeveel graden is de epoxy bestendig?

Standaard gebruik ik een epoxy die hittebestendig is tot +/- 40 graden. Naar wens kan ik een een epoxy laag aanbrengen die bestand is tot +/- 90 graden. Hier kan je gerust een kop thee op zetten zonder dat er kringen komen in de tafel.

Hoe maak ik de items schoon?

Epoxyhars is heel makkelijk schoon te maken. Het beste kan je een microvezel doek gebruiken zonder structuurtje (dus een gladde doek). Toch iets meer kracht nodig dan water? Gebruik dan een klein beetje schoonmaakmiddel, het liefste groene zeep.

Kan een item exact nagemaakt worden?

Epoxy heeft zijn eigen willetje en zal daarom ondanks dezelfde techniek en dezelfde kleuren altijd anders uitpakken. Het is daarom niet mogelijk om een item exact na te maken. Dit maakt elk item echter wel wel extra bijzonder: geen één item van My Resin is hetzelfde.

Uiteraard kunnen we wel dezelfde kleuren en technieken gebruiken waardoor het item erop gaat lijken. Je krijgt dus wel dezelfde look & feel, maar niet een exacte kopie. Ook dit item wordt dus uniek 🙂

Staat je vraag er niet tussen?

Stel hem hier en krijg binnen 24 uur antwoord:

    Liever mailen? Stuur je bericht naar info@myresin.nl