Resin Art

Hoe worden Resin Art producten gemaakt?

Alle Resin Art producten worden met de hand verrijkt met verschillende soorten pigmenten, epoxy giethars en coatings. 

Het werken met epoxy vergt veel kennis, tijd en precisie. Zo duurt het ongeveer 2-3 weken voordat een product af is, hoe groot of klein het ook is. 

Hoe de producten worden gemaakt leg ik graag uit:

Over faralda my resin

Stap 1. Inspiratie en kleurbepaling

Voordat ik aan een product begin ga ik eerst opzoek naar inspiratie. Deze haal ik overal vandaan maar voornamelijk uit de natuur. 

Vervolgens maak ik een kleurenplan, bepaal ik welke vorm ik ga gebruiken, welke materialen en met welke technieken ik ga gieten. 

Stap 2. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Voordat ik kan beginnen met gieten zaag ik de houten ondergrond in het juiste formaat. Vervolgens prime ik deze goed in en laat ik het een paar uur drogen. 

Zodra de plaat droog is en waterpas ligt, kan ik beginnen met gieten. Eerst zorg ik er nog voor dat de omgeving de juiste waardes heeft zoals bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid en zorg ik ervoor dat alle stof is verwijderd. 

pantone kleuren

Stap 3: Epoxy mengen en pigmenteren

Epoxy bestaat uit 2 componenten die exact moeten worden afgemeten en worden gemengd. 

Vervolgens verdeel ik de epoxy in verschillende bekers en kan ik beginnen met de epoxy te pigmenteren. 

Zodra de epoxy op kleur is kan ik (eindelijk 😉 ) beginnen met gieten. 

Stap 4: Resin Art gieten

Door middel van verschillende technieken laat ik de gekleurde epoxy door elkaar heen vloeien waardoor prachtige effecten ontstaan. Er zijn een talloos technieken die elk een andere werkwijze vragen. 

Door middel van warmte laat ik de ontstaande luchtbelletjes verdwijnen. Het werk laat ik 24 uur drogen voordat ik verder kan met de volgende stappen.

Bij sommige projecten gebruik ik meerdere gepigmenteerde lagen. Hiervoor herhaal ik deze stap.  

resin gieten

Stap 5: Toplagen

Nadat de resin art helemaal af is, is het tijd voor de beschermende lagen. Bij deze laag laat ik de epoxy transparant waardoor een glasachtige laag over de vorige lagen komt te liggen. 

Deze stap herhaal ik 2-3 keer zodat een mooie stevige laag is ontstaan. Ook hierbij geldt dat de epoxy 24 uur moet drogen alvorens de volgende laag kan worden aangebracht.

Stap 6: Afwerken

Omdat epoxy gevoelig voor krassen is, kies ik er vaak voor om een extra coating aan te brengen. Deze coating zorgt ervoor dat de epoxy krasbestendig is. Om deze coating aan te brengen moet ik het project zo’n 3 dagen laten uitharden. 

Vervolgens kan ik het project schuren en 2-3 lagen coating aanbrengen. 

faralda werkwijze my resin

Na al deze stappen te hebben doorlopen is een product klaar! Benieuwd wat voor producten hieruit zijn ontstaan? Bekijk ze hier!